sábado, 9 de marzo de 2013

GOFRES DE CIVADA... BONS, SANS I FACILS


Per Nadal m’han regalat una maquina per fer els gofres. Des de que la tenim fem gofres tots els dissabtes per esmorzar. A casa hi ha baralles per obrir la màquina quan estan cuits!


Fins fa pocs les hem fet amb una recepta clàssica però aquest cap de setmana hem innovat amb una recepta a base de flocs de civada. Puc dir sense embut que es la recepta més sorprenent que he provat en els últims mesos... es una recepta molt simple, molt sana i econòmica, que podem demanar més?


Es tracta de fer gofres amb 2 ingredients: sucre i flocs de civada. Els gofres son cruixents per fora i melosos per dins. L'ha tornat a fer substituint el sucre per 3 prunes seques... es menys dolç però més sa....

Ens queda pendent probar aquesta recepta en versió salada... ja us informaré.
 

 

INGREDIENTS

- 1 got de flocs de civada (els compro ecologics, per sacs de 5kg... surten molt bé de preu).
- 1 got de llet vegetal (en el meu cas llet de civada feta a casa).
- 1 cullerada sopera de sucre morè ecològic o de mel o 3 prunes seques.


LA NIT ABANS....

Posem els sucre i els flocs dins l’aigua (no hem digueu que no teniu temps!)AL SORTIR DEL LLIT...

Passar la barreja pel turmix (no massa, han de quedar flocs)

Si cal afegitr una mica d’aigua (millor llet vegetal) per aconseguir la textura d’una massa per a creps.

Posar la massa dins la màquina de fer gofres 8 minuts (si les gofres es desdoblen al obrir la màquina es que falta una mica de cocció).

Mengeu-les de seguida amb una mica de mel per sobre...

L'unic que hem molesta es que la meva màquina té un revestiment de tefal... però vist l'exit que els gofres tenen a casa de moment... seguirem fent-ne!

jueves, 7 de marzo de 2013

LLET DE CIVADAAvui us proposo fabricar vosaltres mateixos llet de civada (“leche de avena”). 


Poseu 50g de floc de civada ecològics en 900ml d’aigua. Deixeu reposar tota la nit. El dia següent passeu pel túrmix. Coleu la llet obtinguda.

Aquesta llet es pot congelar o guardar uns dies a la nevera. Faig servir els flocs que queden en un pa, un pastis… no es perd res.

Aquesta llet es més insípida que la llet de vaca però més sana. Personalment la faig servir per substituir la llet quan cuino, per fer bechamels, gofres etc.


martes, 5 de marzo de 2013

Cigrons, llenties.... Llegums Germinats

Un bon costum a agafar per facilitar l’elaboració d’àpats vegetarians es de tenir sempre a la nevera un llegum cuit. Es podem incorporar fàcilment als plats sense passar massa temps a diari al davant dels fogons.

Els que faig servir més sovint són els cigrons i les llenties  (si són ecològics, millor).

Us aconsello probar de fer-los germinar. Al ser germinats tenen més proteïnes, més vitamines i es couen molt ràpidament... tot són avantatges.

Per fer germinar els cigrons i les llenties

- Netejar els llegums
- pasar-los una nit en remull (entre 8h i 12h approximadament).
- Treure l'aigua.
- A partir d'aqui passar-los per aigua amb frecuencia per que es mantinguin humits: hem de procurar que els grans estiguin sempre humits però mai dins l'aigua perquè sinó es podreixen.
- Al cap d'uns dies (els cigrons i les llenties germinen molt rapidement, normalment tarden entre 24h i 72h) ja podreu veure que han germinat (veieu les fotos).


 

Coure els llegums germinats

Renteu bé els llegums i poseu-los en una olla amb aigua freda, un gra d’all i una fulla de llorer, farigola....i porteu a ebullició.  No saleu fins que estiguin ben cuits.
Aneu amb compte que couen molt rapidement, sobretot les llenties.