Cada granet de sorra compte

Trobareu en les pàgines d’aquesta secció eines per ajudar-nos a passar de ser consumidors passius a consumidors responsables... ja veureu que està a l’abast de tothom!

Aquesta pàgina està oberta als vostres comentaris i suggeriments... com més gent participi més idees aniran sorgint.


Hàbits de consum responsables

1.      Comprar només els productes que necessitem... pot ser no cal comprar aquest làctic de moda si puc preparar iogurts a casa, ni aquestes galetes si en puc fer jo... Si cada vegada que comprem un producte fem l'exercici ràpid de demanar-nos si realment ho necessitem reduirem molt el nostre consum i menjarem més sa.
2. Ens informem. Primer de tot llegim les etiquetes: es de sentit comú que una melmelada només hauria de contenir fruita i sucre, com a molt una mica de pectina... Si les cereals que compreu per esmorzar estan plenes de xarrop de glucosa i sucres invertits millor menjar una bona llesca de pa. 

3. Comprar productes de temporada. Si comprem cireres al gener comprarem un producte que ha viatjat milers de kilòmetres, que es va collir fa temps, sovint abans del seu punt òptim de maduresa... Conclusió: pagarem molt per un producte poc saludable, gens gustós i contribuirem a l’escalfament global.

4. Comprar productes de proximitat. Tenim la sort de viure en una regió del món amb una diversitat de productes increïble. Comprant productes de proximitat ajudarem l’economia local i menjarem productes de qualitat.  Us animo a visitar els mercats, parleu amb els productors. Molts d’ells estaran encantats de porta a casa vostre productes de temporada, de molt bona qualitat i a un preu molt assequible. Busqueu si hi ha alguna cooperativa agrària, o cooperatives de consumidors a prop de casa.

 5. Comprar productes ecològics. Contràriament al que es pensa sovint si canviem d’hàbits de consum no sempre es més car comprar productes ecològics. Intenteu comprar només productes no elaborats (farines, llegums, pastes...). Hi ha lloc que venen aquets productes a preus molt assequibles (no sé si ho puc dir aqui... però visiteu per exemple LA GRANA).

Viure amb menys plàstic....


No hay comentarios:

Publicar un comentario