miércoles, 7 de noviembre de 2012

Sopa de Mates de Pastanaga


Avui toca... Fulles de Pastanaga. Ja heu llegit bé... mates de pastanaga, si si... les fulles!

A casa tenim una mica d’hortet a la terrassa. Ara hi tenim espinacs, pastanagues, unes colls (esquifides de moment... tot s’ha de dir) i enciams de tots tipus i colors. Dons bé el cultiu que de moment ens dona més resultats, a part dels enciams, són les pastanagues: fan fulles i fulles... i més fulles. Les pastanagues encara no han crescut prou per arrancar-les però davant de totes aquestes fulles tan tendres no he pogut resistir, he agafat les tisores... i cap a la sopa!


Per animar-vos a provar-ho us diré que desprès del no-m’agrada-la-sopa de la meva filla petita (es un clàssic... ni ho proba... per norma no li agrada!) avui s’ho ha menjat to i m’ha dit que podia tornar a fer-ho... tot un exit!

Hem acompanyat la sopa amb una crepes deblat sarraí (trobareu la recepta aqui) fetes amb la massa mare que fem habitualment servir per fer pa.


Per fer la sopa...

Necessitem:


Mates de pastanagues: l’equivalent d’un manat

1 ceba

3 pastanagues

3 patates

1 pastilla de caldo ecològic (o brou de verdura casolà... serà encara millor, i més saludable)

1,5 L d’aigua

Comencem... 


Rentar bé les mates de pastanaga. Si són tendres les podeu utilitzar totes, sinó només guardar les branques secundaries. Passar-les per la picadora o tallar en trossets petits. 

Sofregir en una olla la ceba. Afegir-hi les mates, la pastanaga a rodanxes,la patata a daus i finalment una mica de sal. Posar una olla a bullir amb l’aigua i la pastilla de caldo. Tirar l’aigua sobre les verdures i deixar fent xup xup uns 25-30 minuts. Passar la sopa per un pasapurés.  

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario