sábado, 9 de marzo de 2013

GOFRES DE CIVADA... BONS, SANS I FACILS


Per Nadal m’han regalat una maquina per fer els gofres. Des de que la tenim fem gofres tots els dissabtes per esmorzar. A casa hi ha baralles per obrir la màquina quan estan cuits!


Fins fa pocs les hem fet amb una recepta clàssica però aquest cap de setmana hem innovat amb una recepta a base de flocs de civada. Puc dir sense embut que es la recepta més sorprenent que he provat en els últims mesos... es una recepta molt simple, molt sana i econòmica, que podem demanar més?


Es tracta de fer gofres amb 2 ingredients: sucre i flocs de civada. Els gofres son cruixents per fora i melosos per dins. L'ha tornat a fer substituint el sucre per 3 prunes seques... es menys dolç però més sa....

Ens queda pendent probar aquesta recepta en versió salada... ja us informaré.
 

 

INGREDIENTS

- 1 got de flocs de civada (els compro ecologics, per sacs de 5kg... surten molt bé de preu).
- 1 got de llet vegetal (en el meu cas llet de civada feta a casa).
- 1 cullerada sopera de sucre morè ecològic o de mel o 3 prunes seques.


LA NIT ABANS....

Posem els sucre i els flocs dins l’aigua (no hem digueu que no teniu temps!)



AL SORTIR DEL LLIT...

Passar la barreja pel turmix (no massa, han de quedar flocs)

Si cal afegitr una mica d’aigua (millor llet vegetal) per aconseguir la textura d’una massa per a creps.

Posar la massa dins la màquina de fer gofres 8 minuts (si les gofres es desdoblen al obrir la màquina es que falta una mica de cocció).

Mengeu-les de seguida amb una mica de mel per sobre...

L'unic que hem molesta es que la meva màquina té un revestiment de tefal... però vist l'exit que els gofres tenen a casa de moment... seguirem fent-ne!

7 comentarios:

  1. Mai he sigut gaire de gofres, però després de veure els teus m'ha semblat sentir-me roncar els budells...! I mira que he sopat eh! Tenen molt bona pinta i a més sabent que són més sans... em sembla que els hauré de provar! ;)

    Una abraçada!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. proba-les. Els "trucos" són 1)el mateix volum de llet vegetal que de flocs de civada 2) tenir el aparato ben calent i untat amb una mica d'oli 3) tenir la paciencia d'esperar 8 minuts, millor una mica més que menys. Espero la teva valoració!

      Eliminar
  2. Hola!! T'he atorgat el premi Best Blog!!
    Felicitats!!
    http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gracies pel premi Gènia M'ha permés descovrir el teu blog. Vaig que contesto molt tard....

      Eliminar
  3. En casa també fem molts gofres i els amb civada queden mol suaus, sense ficar gens sucre o mel.
    Apuntada aquesta versió, els gofres dolços o salats a casa no poden faltar i al blog ja en tinc uns quants!
    Petonets,
    Palmira

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracies palmira. Cada vegada estic trobant més aplicacions als flocs de civada.

      Eliminar
  4. volia consultar-te on els compres els sacs de civada, pero no se pas si ho llegiras veig que aquesta entrada ja es molt antiga... aviam si hi ha sort.. i gracies!

    ResponderEliminar