martes, 20 de noviembre de 2012

Espelta Amb Pastanagues


He descobert l’espelta fa poc. M’he documentat una mica i es veu que es un cereal molt antic però, a causa del seu rendiment menor que el del blat, el seu cultiu va caure pràcticament en desús. Ara se’n torna a apreciar les seves qualitats gustatives i nutricionals.  

Fa temps que utilitzo la farina d’espelta per fer pa. Però fa poc he descobert que es podia fer servir el gra com si fos arròs. Té un gust que recorda la nou.

Us proposo una recepta molt simple. Es un plat casi complert ja que l’espelta es bastant rica en proteïnes. Ara bé, si sou vegetarians l’ideal seria afegir-hi un mica de llegums (aqui us proposo posar-hi llenties).
 
 

Necessitem:


250g d’espelta en gra de cultiu ecològic

5 pastanagues

2 cebes

Unes olives negres

I si volem un plat complert uns 100g de llenties cuites
 
 

Pas a pas...


Deixem l’espelta en remull unes hores (o una nit).

Posem l’espelta en una olla amb sal i aigua freda. Ho deixem bullir entre 30 minuts i 1 hora. El temps dependrà del temps que heu deixat l’espelta en remull. Ha de quedar tendra.

Sofregim la ceba en una olla (tipus olla de ferro colat, que tingui una tapa que tanqui bé) fins que estigui transparent. Hi afegim les pastanagues tallades a rodanxes i ho coem uns minuts, fins que la pastanaga estigui tendre. Desprès hi afegim la sal, una mica de pebre i les olives.

Finalment afegim l’espelta (i les llenties) a la olla. Tapem i deixem coure uns minuts més a foc baix.

 

 

2 comentarios:

  1. jo en coneixia la farina, però no el gra! ho haurem de provar!! ;)

    ResponderEliminar
  2. Jo fa poc que el connec... sempre estic buscant noves maneres de menjar cereals integrals. L'espelta es cuina més omenys com l'arros. La proxima recepta que vull probar es un risotto d'espelta amb carbassa... a veure com surt.

    ResponderEliminar