martes, 5 de marzo de 2013

Cigrons, llenties.... Llegums Germinats

Un bon costum a agafar per facilitar l’elaboració d’àpats vegetarians es de tenir sempre a la nevera un llegum cuit. Es podem incorporar fàcilment als plats sense passar massa temps a diari al davant dels fogons.

Els que faig servir més sovint són els cigrons i les llenties  (si són ecològics, millor).

Us aconsello probar de fer-los germinar. Al ser germinats tenen més proteïnes, més vitamines i es couen molt ràpidament... tot són avantatges.

Per fer germinar els cigrons i les llenties

- Netejar els llegums
- pasar-los una nit en remull (entre 8h i 12h approximadament).
- Treure l'aigua.
- A partir d'aqui passar-los per aigua amb frecuencia per que es mantinguin humits: hem de procurar que els grans estiguin sempre humits però mai dins l'aigua perquè sinó es podreixen.
- Al cap d'uns dies (els cigrons i les llenties germinen molt rapidement, normalment tarden entre 24h i 72h) ja podreu veure que han germinat (veieu les fotos).


 

Coure els llegums germinats

Renteu bé els llegums i poseu-los en una olla amb aigua freda, un gra d’all i una fulla de llorer, farigola....i porteu a ebullició.  No saleu fins que estiguin ben cuits.
Aneu amb compte que couen molt rapidement, sobretot les llenties.


6 comentarios:

  1. M'agraden molt, els germinats! A casa sempre tenim algun test que va creixent... he he. Gràcies per la informació, molt interessant.

    ResponderEliminar
  2. Ostres, genial. Jo ara mateix ja tinc soja germinada a punt per a consumir i tens raó, els llegums germinats es poden fer a casa molt fàcilment i resulten mol nutritius i molt més digeribles.
    Salut amb bons aliments!

    ResponderEliminar
  3. Es veritat. Des de que hem descobert aquesta tecnica mengem molts més llegums ja que sense fer-los germinar la cocció es molt lenta. Germinats couen molt rapidement i amb més proteines... tot és positiu!

    Isabel, quina soja fas germinar? es per menjar els brots en amanides? Gracies.

    ResponderEliminar
  4. Doncs normalment, per menjar el brots germinats, faig servir soja verda però m'agrada fer germinat tota mena de llegums, llenties, cigrons... tant per utilitzar els brots, com per coure'ls com a llegum.

    ResponderEliminar
  5. Gracies... fins ara no m'he atrevit mai amb la soja. Jo faig servir principalment els llegums i com a llavors alfalfa, raves i mostassa.

    ResponderEliminar
  6. El procés de germinat, un cop fora de l'aigua, es fa a temperatura ambient o a la nevera ? Moltes gracies

    ResponderEliminar