jueves, 7 de marzo de 2013

LLET DE CIVADA



Avui us proposo fabricar vosaltres mateixos llet de civada (“leche de avena”). 


Poseu 50g de floc de civada ecològics en 900ml d’aigua. Deixeu reposar tota la nit. El dia següent passeu pel túrmix. Coleu la llet obtinguda.

Aquesta llet es pot congelar o guardar uns dies a la nevera. Faig servir els flocs que queden en un pa, un pastis… no es perd res.

Aquesta llet es més insípida que la llet de vaca però més sana. Personalment la faig servir per substituir la llet quan cuino, per fer bechamels, gofres etc.


3 comentarios:

  1. ÉS una bona idea! Precisament ahir comentava amb el meu company que amb els cereals de civada a pelo no puc... em costa trobar-los el punt cruixent, i barrejats amb llet no acaben d'estovar-se, tampoc. En canvi, si en fem llet, ja ho tenim solucionat, oi? Bona pensada! Bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  2. Jo aquesta llet la troba insipida (s'hi podria afegir sal però no ho faig... possiblement estaria millor) pero es ideal per cuinar. Us passaré receptes de lasanyes d'espinacs que surt molt bona. També tinc previst publicar la recepta d'unes gofres... ja veuràs que li trobaràs moltes utilitzacions. Has probat de fer galetes amb els flocs de civada? Surten molt bones!

    ResponderEliminar
  3. Cercava la manera de fer llet de civada i m'he topat amb el teu blog. Gràcies per la recepta, és exactament el que volia. Em qued a fer una ullada. Fins aviat!

    ResponderEliminar