lunes, 14 de enero de 2013

Cookies de civada amb pepites de xocolata


Les galetes que us proposo avui són les favorites de la meva filla petita. Les fem regularment a casa, en quantitats industrials i les congelem pels berenars i esmorzars.

Durant les festes en hem fet pels patges... i per a tota la familia. També haviem preparat quiches (tinc pendent donar-vos la recepta), tortells de reis (descuidant-nos de ficar-hi la fava!), les galetes de flocs de civada i els “speculoos” fets amb la recepta proposada pels Fogons de la Bordeta (molt bons! En tornarem a fer).

Es una recepta molt sana: poc sucre, cereals integrals, sense greixos animals (mantega)...no hi ha ni ous!

Necessitem:


 
175g de flocs de civada

50g de farina integral

80g de sucre morè

60g d’oli vegetal

70g de farina d’ametlles

Sal i bicarbonat (o llevat quimic)

Xocolate (nosaltres fem servir xocolata per cuinar de nestle... a ull)



Pas a pas...


1. Posar en el robot amb els ganivets de metall els flocs de civada, la farina, la xocolata fins que els troços de xocolate tinguin el tamany desitjat (mes precis imposible!). 

2. Afegir a la barreja anterior el sucre, un polsim de sal i ½ cullerada de bicarbonat. 

3. Passar pel turmis l’oli amb la farina d’ametlles per obtenir una textura espessa. Afegir-ho a la barreja anterior. 

4. Amassar i formar una bola. Si cal afegir una miqueta d’aigua. 

5. Per que tots els aromes estiguin ben desenvolupats deixar reposar una nit en la nevera. Es pot guardar ben embolicat en plàstic transparent però tan pel medi ambient com per la nostre salut millor usar una recipient amb tapa que tanca hermèticament.

6. El dia següent, escalfar el forn a 180ºC i coure sobre la placa d’anar al forn prèviament untada amb una mica d’oli i farina. Jo agafo l’equivalent d’una cullera sopera amb les mans, li dono forma de galeta (xafant entre els palmells de les mans... si teniu nens estaran encantats de fer-ho!).
 

7. Coure uns 15 minuts. Les galetes han d’agafar color... però no massa (una altre cop precisió màxima!).
 

 

Bon profit!

4 comentarios:

  1. ja em puc imaginar el bones que són, hauré de provar-les perquè no n'he fet mai així. Petons!

    ResponderEliminar
  2. Anima't que valen la pena! I si us plau diga'm com t'han anat.

    Una de les meves filles (4 anys)es negava a menjar pastissos fets a casa (que trist!) fins que va provar aquets. Ara poc a poc va probant altres receptes... per fi!

    ResponderEliminar
  3. Me has dado una idea para hacer este fin de semana, gracias!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponderEliminar
  4. Ana... has probada las galetas? Me gustaria tener opiniones! Muchas gracias.

    ResponderEliminar