Es una manera fàcil i rapida d’aprofitar
la nostre massa mare. Recordeu que com mes la feu servir, mes activa serà i millor en serà el pa.
Si feu servir 50g de massa mare, només heu d'afegir 25g d'aigua i 25g de farina al pot de massa mare i tornar a guardar-ho a la nevera. per aquesta recepta no cal fer servir massa mare refrescada (o sigui, la podeu fer servir directament de la nevera).
Aquí he fet servir blat sarraí. Dona un
gust molt agradable que recorda les galettes
de Bretanya però es poden fer servir altres farines. Jo utilitzo moltes vegades
una barreja de farina de blat sarraí i blat, o simplement només blat semi
integral.
Necessitem:
50g
de massa mare
100g
de farina de blat sarraí
Sal
Una
mica d’aigua i una mica de llet (pot ser llet vegetal). Compteu en total uns
60ml.
No
us dono una quantitat exacte d’aigua o llet... simplement hem d’obtenir una
massa liquida però una mica espessa. No es gaire exacte... però segons la
vostre massa mare, el tipus de farina etc les quantitats varien una mica. El
costat positiu... es que sempre surt bé!
Es Molt Fàcil...
Barregem tots els ingredients i aboquem l’equivalent d’una llosa en la paella calenta.
L’ideal
es posar una mica d’oli sobre un paper de cuina, passar-ho per la paella i escalfarar-la
bé (si hi tirem una gota de massa, ha de quedar cuita de seguida).
Coure
a foc mitja uns minuts de cada costat. Ja veureu que es van formant uns petits
forats.
Servir
de seguida amb, per exemple, la sopa de mates de pastanagues.
Bon
profit
Quins creps més bons i per esmorzar quina delicia. Carine t'he contestat el dubte dels carquinyolis al bloc
ResponderEliminarpetonets
bon cap de setmana
Moltes gracies... aquest cap de setmana farem carquinolis amb la teva recepta!
EliminarPer les crepes us animo a fer-ne: al hivern una sopeta i aquestes crepes i teniu un apat solucionat!
Gracies per fer-te seguidora!