Quan
he vist que aquest més Memòries d’una cuinera proposava fer magdalenes m’he posat a
buscar LA recepta de les magdalenes ja que he pensat que per l’ocasió la meva
recepte “de sempre” no seria prou bona.
He
probat 2 receptes noves... i finalment he decidit presentar-vos la recepta de
sempre. No sé ben bé d’on vé, crec que es una recepta que varem fer a l’escola
quan era petita. La meva mare la va guardar i quan he marxat de casa... m’he
emportat la recepta. Feia anys que no la feia, però han quedat molt bé!
Ara
bé, no he pogut resistir-me a introduir algunes variacions. He fet servir farina
ecològica de blat semi integral, he reemplaçat la mantega per una barreja d’oli
vegetal i de farina d’ametlles (la mateixa que per la recepta de les galetes de flocs d’avena) i les he perfumat amb oli essencial de taronja (mireu les recomanacions per usar olis essencials a la cuina aqui).
Necessitem:
-
100g de farina ecològica de blat (semi integral)
-
120g de sucre de canya integral
-
50g doli vegetal
-
50g de farina d’ametlles
-
2 ous
-
Oli essencial de taronja o aigua de flor de taronger
-
½ culleradeta de llevat químic
Posem el davantal als nens... i endavant:
Passem
l’oli i la farina d’ametlles pel turmix (en podeu preparar més... es guarda
molt bé a la neverra).
Barregem
el sucre amb els ous.
Hi
afegim la farina, el llevat, l’oli essencial de taronja (2 gotes només!) la
barreja d’oli i farina d’ametlles (100g de barreja).
Deixem
reposar uns 30 minuts dins la nevera. Aquest temps de repos ens assegura que
les magdalenes pujaren bé a la cocció.
Omplir
els motlles a la meitat (no ompliu més que la massa puja molt durant la
cocció!).
Coure
uns 15 minuts a 200ºC.
Ostres, que curiós, una recepta de quan anaves a l'escola... ha de fer il·lusió cuinar aquestes magdalenes! una abraçada!
ResponderEliminarVisca les magdalenes més autèntiques!!
ResponderEliminarEn tinc de més antigues... algunes de la meva avia. A veure si tinc temps un dia. També tinc un libre de receptes de 1900 i pocs, i aqui ens en adonem que els nostres gustos han canviat molt!
ResponderEliminarles receptes de sempre mai fallen!!! per això duren tant!!! gràcies per participar. petonets
ResponderEliminarJudith, gracies a vosaltres per organitzar-ho. A veure que ens proposeu per desembre...
ResponderEliminarSi es que de vegades volem provar coses noves i tornem a les de sempre.
ResponderEliminarPetons i moltes gràcies per participar.