Les
galetes que us proposo avui són les favorites de la meva filla petita. Les fem
regularment a casa, en quantitats industrials i les congelem pels berenars i
esmorzars.
Durant les festes en hem fet pels patges... i
per a tota la familia. També haviem preparat quiches (tinc pendent donar-vos la
recepta), tortells de reis (descuidant-nos de ficar-hi la fava!), les galetes de flocs de civada i els “speculoos” fets amb la recepta proposada pels Fogons de la Bordeta (molt bons! En tornarem a fer).
Es
una recepta molt sana: poc sucre, cereals integrals, sense greixos animals
(mantega)...no hi ha ni ous!
Necessitem:
50g
de farina integral
80g
de sucre morè
60g
d’oli vegetal
70g
de farina d’ametlles
Sal
i bicarbonat (o llevat quimic)
Xocolate
(nosaltres fem servir xocolata per cuinar de nestle... a ull)
Pas a pas...
1.
Posar en el robot amb els ganivets de metall els flocs de civada, la farina, la
xocolata fins que els troços de xocolate tinguin el tamany desitjat (mes precis
imposible!).
2.
Afegir a la barreja anterior el sucre, un polsim de sal i ½ cullerada de
bicarbonat.
3.
Passar pel turmis l’oli amb la farina d’ametlles per obtenir una textura
espessa. Afegir-ho a la barreja anterior.
4.
Amassar i formar una bola. Si cal afegir una miqueta d’aigua.
5.
Per que tots els aromes estiguin ben desenvolupats deixar reposar una nit en la
nevera. Es pot guardar ben embolicat en plàstic transparent però tan pel medi
ambient com per la nostre salut millor usar una recipient amb tapa que tanca hermèticament.
6.
El dia següent, escalfar el forn a 180ºC i coure sobre la placa d’anar al forn prèviament
untada amb una mica d’oli i farina. Jo agafo l’equivalent d’una cullera sopera
amb les mans, li dono forma de galeta (xafant entre els palmells de les mans...
si teniu nens estaran encantats de fer-ho!).
7.
Coure uns 15 minuts. Les galetes han d’agafar color... però no massa (una altre
cop precisió màxima!).
Bon
profit!
ja em puc imaginar el bones que són, hauré de provar-les perquè no n'he fet mai així. Petons!
ResponderEliminarAnima't que valen la pena! I si us plau diga'm com t'han anat.
ResponderEliminarUna de les meves filles (4 anys)es negava a menjar pastissos fets a casa (que trist!) fins que va provar aquets. Ara poc a poc va probant altres receptes... per fi!
Me has dado una idea para hacer este fin de semana, gracias!
ResponderEliminarAna de JUEGO DE SABORES
Ana... has probada las galetas? Me gustaria tener opiniones! Muchas gracias.
ResponderEliminar