sábado, 27 de octubre de 2012

Massa amb Civada per una Coca de Porros



Comença l’hivern i arriben els porros. Personalment es una verdura que m'agrada molt. A casa en mengem amb les sopes, al forn (fem un gratinat de porros amb mascarpone) i amb tartes i coques.


Per combinar amb els porros us proposo una massa amb civada.

Civada... un altre cop? Dons si. Fa uns mesos he decidit reduir els productes d'origen animal (carn, mantega) de la dieta de casa tot augmentant la quantitat i varietat de cereals que consumim.

Les cereals constitueixen la base de la piràmide alimentaria. Els cereals integrals són rics en glúcids complexos, tenen una quantitat de proteïnes important sense gaire lípids en comparació amb els productes animals. També aporten moltes vitamines, minerals....


Entre ells la civada té un lloc destacat. Primer de tot perquè es bona, molt versàtil. Es consumeix principalment sota la forma de flocs (si en heu de comprar decanteu-vos pels més petits).

A nivell nutricional, la civada ajuda a disminuir els nivells de colesterol i a regular els nivells de glicèmia (es a dir els nivells de sucre en la sang) gracies a les seves fibres de beta-glucan. Les seves proteïnes són de bona qualitat (contenen molt triptòfan, un dels aminoàcids essencials).

La recepta d'avui està inspirada per una recepta de
Clea.

Aquesta massa es pot fer servir per preparar tot tipus de coques o tartes salades.

Necessitem:

125g de farina
55g de flocs de civada
4 cullerades soperes d'oli d'oliva
3 porros
Una mica de formatge de cabra tendre
Llavors de sèsam
Llavors de girasol, carbassa...

Comencem...


Rentar i tallar els porros en rodanxes de 2cm de llarg. Posar una cassola al foc amb una mica d'oli. Idealment hauria de ser de ferro colat però qualsevol cassola que tanqui bé pot servir. Posar els porros dins la cassola, remenar i tapar. Els porros han de coure uns 20 minuts a foc suau, fins que queden ben cuits. Si la cassola tanca bé no es cremaren gens.

Preparar la massa: barrejar la farina, els flocs de civada i les llavors de sèsam. Afegir l'oli i barrejar amb els dits. Finalment afegir una mica d'aigua (poquet) per poder formar una bola. Estirar la massa sobre una placa d'anar al forn.

Escalfar el forn a 180ºC. Quan estigui calent pre-coure la massa uns 10 minuts.

Escorar bé els porros cuits i escampar-los sobre la massa pre-cuita. Posar a sobre una mica de formatge de cabra i les llavors de girasol i carbassa. Coure uns 30 minuts o fins que la massa quedi cruixent.
 
per imprimir es aquí

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario