miércoles, 31 de octubre de 2012

Panellets amb oli essencial de taronja


Es un clàssic i possiblement ja teniu la recepta. Per variar una mica us proposa uns panellets amb oli essencial de taronja.

Cuinar amb olis essencials ens permet tenir dins unes ampolletes tot un ventall de sabors i olors. Són una molt bona alternativa als aromes sintètics. Hi ha olis essencials que poden substituir especies (vainilla, canella, pebres, gingebre...), algunes fruites (taronja, llimona, llima), herbes (farigola romaní, orenga, menta).

No oblideu que els olis essencials són molt concentrats: amb 3 o 4 gotes en hi ha prou per un plat per 4 persones! Si voleu experimentar verifiqueu sempre que es poden fer servir per l’alimentació i utilitzeu-los seguint les recomanacions del fabricant. Us recomano fer servir olis essencials obtinguts de cultius ecològics. 

També recordeu que els olis essencials no es barregen amb les solucions aquoses, sempre s'han de barrejar amb un cos gras (oli, ou, xocolata) o amb un sucre (sucre, mel...). 




Necessitem:

250g d’ametlla molta crua
200g de sucre morè
100g de moniato
Oli essencial de taronja o aigua de flor de taronger de cultiu ecològic
Una mica de farina
1 ou
Pinyons
Cointreau o Grand Marnier

Posem les mans a la massa...

Coure el moniato al forn a 200ºC durant uns 30 minuts.
Pelar-lo. Barrejar el moniato amb el sucre amb una forquilla fins a aconseguir un puré. Afegir-hi l’ametla molta i 3 gotes d’oli essencial de taronja (no en poseu més!). Barrejar bé amb la forquilla, posar en un recipient tapat i deixar reposar a la nevera unes hores o una nit.
Aquesta massa es pot fer servir per elaborar qualsevol tipus de panellets. Per combinar amb la taronja us proposo 2 opcions.

Panellets al Cointreau (o Grand Marnier)

Agafar uns 20g de massa i fer-ne boletes.

Passar-les per una barreja composta de sucre addicionat de licor de taronja (Cointreau o Grand Marnier)

Pintar-los amb rovell d’ou i coure’ls uns 10 minuts a 225ºC

Panellets de Pinyons ataronjats

Agafar uns 20g de massa i fer-ne boletes.

Passar-les per la clara d’un ou (per que s’enganxin bé els pinyons) i cobrir-los de pinyons.

Pintar-los amb rovell d’ou i coure’ls uns 10 minuts a 225ºC.


No hay comentarios:

Publicar un comentario