martes, 23 de octubre de 2012

Galetes de flocs d'avena


- Mama... m’avorreixo
- Dons fes un dibuix
- Ja en he fet un!
- Vols jugar a l’Uno?
- Es molt avorrit!
- I si fem galetes?
- SI!!!!
  
Desprès de llegir tantes receptes (i de fer-ne algunes) del blog Memòries d’una cuinera he decidit posar-hi el meu granet de sorra amb aquesta recepta de galetes de floc de civada.
 Dons endavant. Us proposo una recepta amb flocs de civada. A fer un diumenge de tardor. Intenteu no menjar-les totes i guardar-ne unes quantes (en una capsa metàl·lica) pels berenars de la setmana.
 
Substituir una part de la farina per flocs de civada permet disminuir els glúcids (sucres) i pujar la quantitat de proteïnes. Si a més a més substituïm la mantega per olis vegetals i ametlles... tenim unes galetes delicioses i saludables.

Necessitem:

300g de flocs de civada
100g de farina (si pot ser farina integral.... millor)
8g de llevat (o ½ cullerada de bicarbonat)
1cc canella
½ cc sal
230g mantega (o 100g d’oli i 130g d’ametlles en pols)
300g de sucre morè
2 ous

 

Posem les mans a la massa...

Si opteu per substituir la mantega, passeu pel turmix l’oli i les ametlles en pols. En podeu fer més i conservar-ho uns dies a la nevera per altres preparacions.

Barrejar els flocs de civada, la farina, el llevat, la canella i la sal.

En un altre plat, barrejar la matèria grassa (mantega o oli i ametlles) amb el sucre fins a obtenir una textura espumosa. Afegir-hi els ous. La barreja ha de ser cremosa. Abocar-ho al primer plat i remenar fins que no quedin grumolls.

Per obtenir galetes més saboroses us aconsello deixar la massa en la nevera, en un recipient ben tancat durant unes hores (s’hi pot quedar 1 o 2 dies sense cap problema).

Escalfar el forn a 180ºC. Posar una mica d’oli i farina sobre una placa d’anar al forn (o fer servir paper especial per coure al forn... ). Dipositar muntanyetes de massa sobre la placa, deixant uns 5cm d’espai entre elles. Es pot aplanar lleugerament les muntanyetes amb una forquilla.

Coure les galetes durant uns 10 minuts (fins que les vores de les galetes estiguin daurades). Un cop tretes del forn, treure-les de la placa amb compte i deixar-les refredar sobre un plat.

Un cop refredades les podeu guardar en una capsa metàl·lica uns dies o congelar-les o... menjar-les directament !

Encara no he tingut temps de fer una foto però de seguida que la tingui la posaré.
     
Per imprimir es aqui

4 comentarios:

  1. una bona activitat per fer amb els més petits!!! m'encanta el dibuix. Moltes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera. petonets

    ResponderEliminar
  2. Gracies a tu... crec que ets la primera persona que veu el blog!

    ResponderEliminar
  3. Vas dir que ens enviaries la foto però no pateixis, amb aquest dibuix també va bé!;)
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries i que bé que t'hagis animat a fer un bloc.

    ResponderEliminar
  4. Gracies! Acabo de mirar el teu blog i m'ha agradat molt... ja tinc pensat provar la coca de carbassa.

    ResponderEliminar